Οι Εργατικοί στη Βρετανία θα υποστηρίξουν την πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι», αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Sunday Times.

«Ο βρετανικός λαός θέλει να εκφραστεί για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (…) το Εργατικό Κόμμα πλέον υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», δήλωσε η Χάριετ Χάρμαν, η μεταβατική πρόεδρος του κόμματος, και η Χίλαρι Μπεν εκπρόσωπος του κόμματος για τις εξωτερικές υποθέσεις.

«Το Εργατικό Κόμμα δεν επιθυμεί να δει τη Βρετανία από αμέλεια να αποχωρεί από την ΕΕ. Θα πραγματοποιήσουμε εκστρατεία υπέρ τη παραμονής μας», πρόσθεσαν.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές οι Εργατικοί δήλωναν αντίθετοι στη διεξαγωγή αυτού του δημοψηφίσματος, προειδοποιώντας για τη μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα που θα προκαλούσε.

Από την πλευρά του ο Κάμερον έχει εκφράσει την επιθυμία να διεξαχθεί το δημοψήφισμα αυτά πριν το 2017.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν κάποιες μεταρρυθμίσεις, όπως ο περιορισμός στην πρόσβαση στο βρετανικό σύστημα κοινωνικών παροχών για τους μετανάστες από τις άλλες χώρες μέλη.