Ένα πετρελαιοφόρο έγινε σήμερα στόχος αεροπορικής επιδρομής των δυνάμεων που είναι πιστές στη λιβυκή κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, ενώ ξεφόρτωνε σε θερμοηλεκτρικό σταθμό σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντίπαλης και μη αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων LANA.

Η Γενική Εταιρεία Ηλεκτρισμού της Λιβύης κατήγγειλε μια πράξη σαμποτάζ υποστηρίζοντας ότι η επιδρομή θα προκαλέσει πιθανόν τη διακοπή της παραγωγής στον σταθμό, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη Σύρτη (ανατολική Λιβύη), με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα λόγω της έλλειψης καυσίμου.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε το πρωί και στόχος ήταν το πλοίο Anwar που ερχόταν από την Ελλάδα με φορτίο ελαφρού καυσίμου που προοριζόταν για τις γεννήτριες του σταθμού παραγωγής ενέργειας, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του σταθμού Χάσαν αλ-Φαρτζάνι, τον οποίο επικαλείται το LANA, που είναι πιστό στις αρχές της Τρίπολης.

Το πλοίο μετέφερε 40.000 κυβικά μέτρα καυσίμου που προοριζόταν σύμφωνα με την Εταιρεία Ηλεκτρισμού για τον σταθμό ο οποίος βρίσκεται στη ζώνη της αλ-Γκαμπέιμπα, 30 χλμ. δυτικά της Σύρτης (450 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης).

Από την επιδρομή, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το LANA από ένα αεροπλάνο των δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, προκλήθηκε πυρκαγιά στο πλοίο ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ του πληρώματος, καθώς και των τεχνικών και εργαζομένων του σταθμού. Δεν έχει ανακοινωθεί ακριβής απολογισμός.

Φλόγες υψώνονται από το πλοίο, το οποίο επλήγη απ' ευθείας και πυροσβέστες έχουν επέμβει προσπαθώντας να αποτρέψουν μια έκρηξη, η οποία θα προκαλούσε οικολογική καταστροφή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρείας Ηλεκτρισμού που επικαλείται το LANA.