Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν χθες την ζωή τους και εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στις νότιες ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες προειδοποίησαν ότι αναμένεται και νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Στο Τέξας, οι δημοτικές αρχές του Σαν Μάρκος, την πόλη που επλήγη χειρότερα από τις πλημμύρες, έδωσαν χθες εντολή στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν αυτοκίνητα και φορτηγά βυθισμένα στα νερά τα οποία έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης.

Περίπου 400 σπίτια στην περιοχή αυτή έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι δημιούργησαν προσωρινά καταφύγια για τους κατοίκους που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. "Απευθύναμε μηνύματα για την εκκένωση των κατοικιών και αστυνομικοί και πυροσβέστες πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να ενημερώσουν τους κατοίκους για τις ζώνες που έχουν πληγεί", επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Στο Τέξας επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ανθρώπου, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν άλλους τρεις που αγνοείται η τύχη τους, μετέδωσε το δίκτυο CNN.


TAGS