Η Σερβία δεν μπορεί να επιστρέψει τον αρχηγό του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) αν προηγουμένως δεν τηρηθούν όλες οι διαδικασίες, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Δεν είναι η Σερβία Fedex ή DHL» τόνισε κ. Βούτσιτς σε συνέντευξη στον σερβικό τηλεοπτικό σταθμό B92 και πρόσθεσε ότι το Βελιγράδι δεν έλαβε επίσημο αίτημα του ICTY για την επιστροφή του Βόισλαβ Σέσελι στη Χάγη.

Η Σερβία θα απαντήσει στο αίτημα μόλις το παραλάβει, είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν θα θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό της μέλλον και θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη Χάγη, αλλά θα συνεχίσει να προστατεύει και τα συμφέροντα των πολιτών της.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η απόφαση να επιστρέψει ο Σέσελι στη Σερβία και το αίτημα επιστροφής του είναι άκρως ανήθικα» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι στην πολιτική «σε ανήθικες αποφάσεις πρέπει να σκέφτεται κάποιος πώς να απαντήσει».

«Ο Όργουελ είπε: 'ουρλιάζει με τους λύκους για να σώσει το κεφάλι του'. Δεν σκοπεύω να συμμετάσχω στο ουρλιαχτό της αγέλης που θεωρεί ότι με ανήθικες αποφάσεις μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Σερβίας.