'Ενας νεκρός συνταγματάρχης και οκτώ στρατιώτες έπεσαν νεκροί σήμερα από την επίθεση Τυνήσιου στρατιώτη σε στρατιωτική βάση στην Τύνιδα, πριν και ο ίδιος χάσει την ζωή του από πυρά. 

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ το περιστατικό προκάλεσε συναγερμό στις τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας και στα μέσα ενημέρωσης, λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση ενόπλων ισλαμιστών στο Μουσείο του Μπαρντό.

'Ενα σχολείο της περιοχής εκκενώθηκε, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας TAP επικαλούμενο πληροφορίες αξιωματικού των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εκτοτε, οι τυνησιακές στρατιωτικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις κατά ισλαμιστών ενόπλων στη χώρα. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του σημερινού περιστατικού στη στρατιωτική βάση Μπουσούσα.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές ασφαλείας στην Τυνησία βρίσκονται σε συναγερμό μετά την επίθεση, τον περασμένο Μάρτιο, ισλαμιστών ενόπλων στο Μουσείο του Μπαρντό, στην τυνησιακή πρωτεύουσα, κατά την οποία σκοτώθηκαν ξένοι τουρίστες.