Αρχίζει αύριο στο Ιράν η δίκη του ανταποκριτή της αμερικανικής εφημερίδα Washington Post Τζέισον Ρεζαγιάν, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες της υπόθεσης, όμως η δίκη θα γίνει αύριο παρουσία της δικηγόρου του και ενός διερμηνέα», είπε ο Γολαμχοσεΐν Μοχσενί-Ετζεγέ, ο υπ' αριθμόν 2 εκπρόσωπος των ιρανικών δικαστικών αρχών, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.

«Επαφίεται στον δικαστή να αποφασίσει αν η δίκη θα διεξαχθεί δημόσια ή όχι», πρόσθεσε.

Η Λεϊλά Αχσάν, η συνήγορος του δημοσιογράφου, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Γεγκανέχ Σαλεχί, η σύζυγος του Ρεζαγιάν που είναι και αυτή δημοσιογράφος, καθώς και ένας άλλος κατηγορούμενος έχουν κληθεί να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου την ίδια ημέρα. Η Σαλεχί και ο συγκατηγορούμενος του ζεύγους έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση.

Ο 39χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος συνεργάζεται με την Washington Post από το 2012, συνελήφθη στις 22 Ιουλίου 2014 μαζί με τη σύζυγό του για λόγους που ουδέποτε διευκρινίστηκαν. Τον περασμένο Απρίλιο του ασκήθηκε δίωξη για «κατασκοπεία» και «συνεργασία με εχθρικές κυβερνήσεις».

Η υπόθεσή του είχε παραπεμφθεί από τον Ιανουάριο στο επαναστατικό δικαστήριο όπου δικάζονται συνήθως τα πολιτικά εγκλήματα ή υποθέσεις που αφορούν την εθνική ασφάλεια του Ιράν.