Τέσσερα χωριά που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Μπόκο Χαράμ βομβάρδισε η πολεμική αεροπορία της Νιγηρίας.

Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πόσοι είναι οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς αυτούς, που διήρκεσαν έξι ώρες την Κυριακή.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι τα χωριά Ντούβου, Τζαράουα, Μαλούμ Μάτζα και Μούντου καταστράφηκαν ολοσχερώς στην επίθεση αυτή. «Είναι απίθανο να έχει επιζήσει κανείς στα χωριά αυτά, αν αναλογιστούμε τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών», είπε ο Ίντρις Χασάν, από το γειτονικό χωριό Μαλαουάτζι. Ο Χασάν, μαζί με άλλους κατοίκους, έχουν καταφύγει στο Φοτόκολ, στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ξεκίνησαν το πρωί και συνεχίζονταν μέχρι αργά το απόγευμα. Οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ είχαν καταλάβει τις κοινότητες αυτές, στην Πολιτεία Μπόρνο, αφού εκδιώχθηκαν από τις πόλεις Γκόουζα και Μπάμα. Με την άφιξη των ισλαμιστών, πολλοί κάτοικοι έφυγαν στο Τσαντ και στο Καμερούν όμως πολλοί δεν πρόλαβαν να διαφύγουν.

«Οι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ δεν άφησαν τους ανθρώπους να φύγουν από τα χωριά, έλεγαν ότι πρέπει να μείνουν και να πεθάνουν μαζί τους», είπε ο Γιαμάνι Μπούκαρ, ένας χωρικός που μπόρεσε τελικά να το σκάσει το Σάββατο από τη Τζαράουα. Όσοι κρατούνταν όμηροι από τους ισλαμιστές είναι βέβαιο ότι σκοτώθηκαν μαζί τους, πρόσθεσε.