Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έκαψαν ζωντανή την 20χρονη Zuhour Kati επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε σεξουαλικά όργια. Το αποτρόπαιο έγκλημα αποκάλυψε η γνωστή και αναγνωρισμένη για το έργο της ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, Zainab Bangura, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.
 

Η περιγραφή της είναι ανατριχιαστική. Οι δήθεν αυστηρών αρχών τζιχαντιστές υποβάλλουν νεαρά κορίτσια και γυναίκες σε σκληρές σεξουαλικές πρακτικές. «Διαπράττουν βιασμούς, αναγκάζουν γυναίκες να συμμετάσχουν σε σεξουαλικά όργια και άλλου είδους διαστροφές και τις εξωθούν στην πορνεία καθώς και σε άλλες πράξεις ακραίας βαναυσότητας»,  αναφέρει.

Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ περιγράφει πώς «όμορφες παρθένες» πιάνονται αιχμάλωτες από τους τζιχαντιστές και πωλούνται σε δημοπρασίες:


Εισβάλλουν σε ένα χωριό και αφού εκτελέσουν αγόρια και άνδρες άνω των 14 ετών, αιχμαλωτίζουν τα κορίτσια από τις μαμάδες τους, τα γδύνουν, ελέγχουν αν είναι παρθένες, μετρούν το μέγεθος του στήθους τους και την εξωτερική τους εμφάνιση. Διαλέγουν τα νεαρότερα κορίτσια καθώς και αυτές που θεωρούνται "όμορφες παρθένες" και στη συνέχεια τις πωλούν σε υψηλές τιμές στα παζάρια της  Ράκα.

Στην πώληση υπάρχει ιεραρχία, θα προσθέσει η Zainab Bangura. «Πρώτα διαλέγουν οι σεΐχηδες, μετά οι εμίρηδες και τέλος οι μαχητές. Πολλές φορές ο κάθε «αγοραστής» παίρνει τρία ή τέσσερα κορίτσια, τα οποία κρατά για ένα μήνα ή μέχρι να τα βαρεθεί και στη συνέχεια τα μεταπουλά. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο πραγματικός αριθμός γυναικών αιχμάλωτων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους παραμένει άγνωστος, ωστόσο υπολογίζονται περίπου στις 3.000 έως και 5.000. «Η κτηνωδία σε βάρος γυναικών και κοριτσιών είναι κεντρικό μέρος της ιδεολογίας τους» συμπληρώνει ο ΟΗΕ.