Η αστυνομία της Βραζιλίας έθεσε υπό κράτηση ένα ηγετικό στέλεχος της Καμόρας, της μαφίας της Νάπολης, που διέφευγε τη σύλληψη για 30 χρόνια και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για πάνω από 20 ανθρωποκτονίες τη δεκαετία του 1980.

Ο 56χρονος Πασκουάλε Σκότι συνελήφθη στην βορειοανατολική πόλη Ρεσίφε, στην πολιτεία Περναμπούκο, όπου ζούσε για 28 χρόνια, σε κοινή επιχείρηση της βραζιλιάνικης ομοσπονδιακής αστυνομίας και της Interpol, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Σκότι είχε καταδικαστεί ερήμην από ιταλικό δικαστήριο το 1991 για παράνομη οπλοκατοχή, εκβιασμούς, αντίσταση κατά της αρχής και περισσότερες από 20 ανθρωποκτονίες. Τα εγκλήματα αυτά διεπράχθησαν από το 1980 έως το 1983.

Ήταν ηγετικό στέλεχος της Καμόρας στην Νάπολη και συνελήφθη σε ανταλλαγή πυροβολισμών το 1983 όταν είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα. Την παραμονή Χριστουγέννων του 1984 όμως απέδρασε από ένα νοσοκομείο που νοσηλευόταν μετά την υπογραφή δικαστικού διακανονισμού. Παρά τις αλλεπάλληλες αστυνομικές εφόδους και στήσιμο αστυνομικών οδοφραγμάτων, η ιταλική αστυνομία δεν κατόρθωσε να εντοπίσει τον Σκότι. «Δεν άφησε καθόλου ίχνη. Ήταν σαν να εξαφανίστηκε», είχε αναφέρει τότε η ιταλική αστυνομία σε άρθρο στην εφημερίδα La Repubblica.

Οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας ανέφεραν πως ο άνδρας χρησιμοποιούσε ψεύτικη ταυτότητα στην Βραζιλία και η Interpol τον αναγνώρισε συγκρίνοντας αρχειοθετημένα ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ οι ιταλικές αρχές έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίας για την έκδοση του, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Σκότι έχει δύο βραζιλιάνικα παιδιά και η σύλληψη του έγινε καθώς πήγαινε τα παιδιά του στο σχολείο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1 του τηλεοπτικού δικτύου Globo.