Δεν εκτελούνται πτήσεις και από τα βελγικά αεροδρόμια εξαιτίας τεχνικού προβλήματος στον εθνικό ρυθμιστή εναέριας κυκλοφορίας Belgocontrol, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί χάος στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό ρυθμιστή Eurocontrol η απαγόρευση πτήσεων θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 18:30 (ώρα Ελλάδας), ενώ κανένα αεροπλάνο δεν έχει άδεια να προσγειωθεί ή να απογειωθεί από τα βελγικά αεροδρόμια από τις 10:30.

Το πρόβλημα αφορά τα αεροδρόμια των Βρυξελλών, της Οστάνδης και της Αμβέρσας. Ωστόσο η βλάβη δεν αφορά αεροπλάνα που υπερίπτανται του Βελγίου σε μεγάλο ύψος (πάνω από τα 24.500 πόδια) και κατευθύνονται σε άλλο προορισμό.

ερίπου 40 πτήσεις καθυστέρησαν σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου των Βρυξελλών στο οποίο υπάρχουν τεράστιες ουρές.

To τεχνικό πρόβλημα ανάγκασε το αεροπλάνο που μετέφερε μέλη της ελληνικής αποστολής για το Brussels Group να προσγειωθεί στο Ντίσελντορφ, απ' όπου θα μεταβεί αργότερα στη βελγική πρωτεύουσα.

 

Όπως είναι φυσιολογικό, ο εναέριος χώρος του Βελγίου... άδειασε. Η ηρεμία, πάντως, δεν αναμένεται να αποκατασταθεί στα βελγικά αεροδρόμια παρά αργά το βράδυ.