Κάτω από το όριο των 800 εκατομμυρίων μειώθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που λιμοκτονούν στον κόσμο. Όπως ανακοίνωσε ο FAO πρόκειται για μείωση σχεδόν κατά σχεδόν ένα τέταρτο σε 25 χρόνια.

Σε έκθεσή του για την έλλειψη επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο (SOFI 2015) που δημοσιεύτηκε χθες, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ σημειώνει ότι 795 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο εξακολουθούν να υποφέρουν από υποσιτισμό, δηλαδή μειώθηκαν κατά 167 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία -ανέρχονταν σε 1 δισεκατομμύριο το 1990-1992, διαπιστώνοντας παράλληλα ιδιαίτερη πρόοδο να έχει σημειωθεί στην Ασία, την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Ωστόσο, ο οργανισμός επισημαίνει ότι η υποσαχάρια Αφρική εξακολουθεί να βρίσκεται στο κόκκινο με σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της (23,2%) να υποφέρει από υποσιτισμό.

Περισσότερες από τις μισές αναπτυσσόμενες χώρες (72 στις 129), υπογραμμίζει επίσης ο οργανισμός, πέτυχαν τον Στόχο της Χιλιετίας, ο οποίος είχε καθοριστεί το 2000 στην Νέα Υόρκη και αφορούσε στην μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων στον κόσμο που πεινούν σε περίοδο 15 ετών.

«Μάλιστα ορισμένοι αστόχησαν για πολύ λίγο», υπογραμμίζει ο FAO.

Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα μειώθηκε κατά 167 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία, παρά μια συνεχή αύξηση του πληθυσμού, ο οποίος αυξήθηκε κατά 1,9 δισεκατομμύριο από το 1990, διευκρινίζει.