Νέα προειδοποίηση για πλημμύρες στο Χιούστον εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ. 

Κοντά στο Ντάλας, η αστυνομία απομάκρυνε τους κατοίκους από μια περιοχή κοντά στο φράγμα Παντέρα που κινδυνεύει να σπάσει. Η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει στο φράγμα αυτό, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ντάλας, και η αστυνομία κάλεσε όλους τους ανθρώπους που μένουν στην περιοχή να φύγουν από τα σπίτια τους και να μετακινήσουν τα ζώα τους σε μέρη με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Στο Τέξας και τη γειτονική Οκλαχόμα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 17 άνθρωποι από τις πλημμύρες. Ο απολογισμός αυτός όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί επειδή πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ιδίως στο Τέξας, μετά τις καταιγίδες που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να καταστραφούν εκατοντάδες σπίτια και πολλές γέφυρες.

«Αυτή τη στιγμή, πολλές γειτονιές παραμένουν κάτω από τα νερά», είπε ο Μάικλ Γουόλτερ, ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών του Χιούστον, μιλώντας στο πρόγραμμα Today του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Στο Χιούστον αλλά και στο Όστιν ελικόπτερα μετέφεραν σε ασφαλείς περιοχές ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω σε αυτοκίνητα.