Την απομάκρυνση του  Σεπ Μπλάτερ από την ηγεσία της FIFA στον απόηχο των μαζικών συλλήψεων ζήτησε σήμερα ο  πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Στηρίζουμε πλήρως την FA η οποία τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του πρίγκιπα Άλι (μπιν Αλ Χουσεΐν)» στις αυριανές αρχαιρεσίες της FIFA στη Ζυρίχη, είπε ο Κάμερον. «Θέλουμε να δούμε μεταρρυθμίσεις στη FIFA. Υπογραμμίζω ότι πρέπει να αφήσουμε τις έρευνες να συνεχιστούν γιατί είναι σημαντικό να φτάσουμε στο βάθος της υπόθεσης» πρόσθεσε.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, ο πρόεδρος της FA Γκρεγκ Ντάικ κάλεσε τον Μπλάτερ «να φύγει».

«Όποιος παρακολουθεί για καιρό τη FIFA ξέρει ότι έχουμε εδώ το τελευταίο ατυχές επεισόδιο που υποδηλώνει ότι η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία είναι ένας παρακμάζων, διεφθαρμένος οργανισμός» είπε από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού. «Στηρίζω πλήρως τη θέση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία απαιτούνται μαζικές μεταρρυθμίσεις στην ηγεσία της FIFA, κυρίως μια αλλαγή των ηγετικών στελεχών της», είπε ο Γουίτινγκεϊλ.

«Θα δώσουμε στις αμερικανικές και ελβετικές αρχές ό,τι βοήθεια χρειαστούν. Επιβεβαιώνω ότι θα θέσουμε στη διάθεση των ερευνών όλες τις πληροφορίες που έχουμε στην κατοχή μας»,  πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Γουίτινγκεϊλ ευχαρίστησε επίσης τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που εδώ και χρόνια ασκούν σφοδρή κριτική στη FIFA. «Θέλω επίσης να χαιρετίσω τις έρευνες της εφημερίδας Sunday Times, χωρίς την οποία πολλές από τις κατηγορίες δεν θα είχαν γίνει ποτέ γνωστές. Η ελευθερία του Τύπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη των ενεργειών της FIFA», υπογράμμισε.