Η Γαλλία θέλει την Βρετανία στην ΕΕ, ήταν το μήνυμα του Φρανσουά Ολάντ στον Ντέιβιντ Κάμερον, έπειτα από τις συνομιλίες που είχαν οι δύο άνδρες.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Ολάντ σημείωσε πως «η Γαλλία θέλει η Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύουμε ότι αποτελεί συμφέρον της Ευρώπης και της Βρετανίας να μείνουμε μαζί, ωστόσο πρέπει να σεβόμαστε πάντα τους πολίτες».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προτεραιότητά του είναι η μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική και να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των Βρετανών πολιτών.

«Το status quo δεν είναι αρκετά καλό» τόνισε. «Πιστεύω ότι υπάρχουν αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε οι οποίες θα ωφελήσουν όχι μόνο τη Βρετανία αλλά επίσης και την υπόλοιπη Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον πρόσθεσε ότι «έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες αλλά μοιραζόμαστε ένα κοινό στόχο, ο οποίος είναι να βρούμε τις λύσεις σε αυτά τα προβλήματα και αυτό που έχει σημασία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 28 κράτη μέλη της να είναι ευέλικτα και αρκετά ευρηματικά, προκειμένου να ανταποκριθούν σε αυτά τα θέματα και να εργαστούν από κοινού για να βρουν τις απαντήσεις που θα καταστήσουν την Ευρωπαϊκής Ένωση περισσότερο επιτυχημένη».