Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε αυτήν την εβδομάδα κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κόσμου του ποδοσφαίρου, αφέθηκε χθες ελεύθερος με εγγύηση και βγήκε από την φυλακή στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο στην οποία κρατείτο με ασθενοφόρο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γουόρνερ βρίσκεται μεταξύ 9 αξιωματούχων της FIFA και 5 στελεχών οι οποίοι κατηγορούνται από την δικαιοσύνη των ΗΠΑ για ένα κύκλωμα διαφθοράς από το οποίο είχαν περάσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες.

Ο Γουόρνερ, ο οποίος ήταν κάποτε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην FIFA, παραδόθηκε την Τετάρτη στις αρχές έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοσή του.

Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για δωροδοκία ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για να αναλάβει η χώρα αυτή την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Ο Γουόρνερ, στον οποίο απαγγέλθηκαν 12 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για εκβιασμό και δωροδοκία, δήλωσε την Τετάρτη αθώος και επισήμανε ότι έχει εγκαταλείψει τις δραστηριότητές του όσον αφορά το ποδόσφαιρο εδώ και 4 χρόνια.
TAGS