Διαρροή ιωδιούχου νατρίου σημειώθηκε σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και αξιωματούχους του αεροδρομίου.

Η διαρροή εντοπίστηκε σε φορτηγό - αεροσκάφος της εταιρείας Turkish Airlines με ιατρικό φορτίο, δήλωσε στο Reuters πηγή στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι αποκλείστηκε το σημείο εκείνο από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων, οι οποίες κάλυψαν την κηλίδα που είχε σχηματιστεί.

«Είναι μία τοπικά εντοπισμένη διαρροή», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο αντιπρόεδρος της AERB Ρ. Μπατατσάρια.

Ο Μπατατσάρια είπε ότι η AERB συμμετείχε στην ομάδα άμεσης αντίδρασης που έσπευσε στον τόπο της διαρροής και διευκρίνισε ότι η διαρροή σημειώθηκε σε μία από τις τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν την ουσία και τις οποίες μετέφερε ένα σταθμευμένο στο αεροδρόμιο φορτηγό αεροπλάνο της εταιρείας Turkish Airlines.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων έσπευσαν επί τόπου και κάλυψαν την κηλίδα που είχε σχηματιστεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ραζνάθ Σιχ, ο οποίος όταν σημειώθηκε η διαρροή έδινε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι έσπευσαν άμεσα επί τόπου ειδικοί σε θέματα ατομικής ενέργειας.

Η πηγή του αεροδρομίου διέψευσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι η διαρροή είναι μεγάλης έκτασης και είπε ότι κανένας άνθρωπος δεν μολύνθηκε από ραδιενεργό υλικό. Οι αρχές του αεροδρομίου θα εκδώσουν αργότερα ανακοίνωση.