«Ιστορική» χαρακτήρισε το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στα Τίρανα.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεφ Ράθκε, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Σέρβου πρωθυπουργού στα Τίρανα, λέγοντας: 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για την πρώτη επίσκεψη Σέρβου πρωθυπουργού, στα Τίρανα, την 27η Μαΐου. Η ιστορική επίσκεψη Βούτσιτς πραγματοποιήθηκε έξι μήνες μετά την επίσκεψη του Έντι Ράμα στο Βελιγράδι, στην πρώτη ανάλογη επίσκεψη από Αλβανό πρωθυπουργό, σε περίπου 70 χρόνια.

Συγχαίρουμε, συμπλήρωσε ο κ. Ράθκε, τους δύο ηγέτες για την επαναβεβαίωση της αμοιβαίας δέσμευσής τους στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών τους και στη συμβολή για την εδραίωση της ειρήνης, της ευημερίας και της σταθερότητας στην περιοχή της Βαλκανικής.

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η ανακοίνωση που είχε εκδώσει, τον περασμένο Νοέμβριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή την επίσκεψη του Έντι Ράμα στο Βελιγράδι.