Μία επιταγή 100.000 δολαρίων περιμένει μια «μυστηριώδη » γυναίκα που δώρισε έναν σπάνιο υπολογιστή Apple 1 σε εταιρεία ανακύκλωσης στο Σίλικον Βάλεϊ.

Η εταιρεία CleanBayArea στο Μίλπιτας της Καλιφόρνιας γνωστοποίησε στον ιστότοπό της ότι μία γυναίκα ηλικίας περίπου 60 ετών πέταξε σε κάδους ανακύκλωσης κάποιες ηλεκτρικές συσκευές τον Απρίλιο, όταν καθάριζε το γκαράζ του σπιτιού της μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Ωστόσο, οι κούτες περιείχαν κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τον κόσμο της τεχνολογίας. Έναν υπολογιστή Apple 1 του 1976, τον οποίο η εταιρεία ανακύκλωσης πούλησε για το ποσό των 200.000 δολαρίων σε μία δημοπρασία. Πολιτική της εταιρείας είναι να μοιράζεται τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων 50-50 με το πρόσωπο εκείνο που έχει δωρίσει τον εξοπλισμό.

«Νομίζαμε ότι είναι ψεύτικο. Ήταν αληθινό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CleanBayArea, Βίκτορ Γκίτσαν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, σημειώνοντας ότι θυμάται την εμφάνιση της γυναίκας και το μόνο που εκείνη έχει να κάνει είναι να εμφανιστεί για να παραλάβει την επιταγή της.

«Πείτε σε αυτήν την κυρία να έρθει στην αποθήκη στο Μίλπιτας ξανά» είπε ο Γκίτσαν, ανακοινώνοντας ότι θα της δώσουν  μία επιταγή των 100.000 δολαρίων για την «αμύθητη» προσφορά της. 

Χαρακτηριστικό της σπανιότητας του «ευρήματος» είναι ότι ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόσνιακ κατασκεύασε τους υπολογιστές το 1976 και τους πούλησε για το ποσό των 666,66 δολαρίων έκαστο. Μόλις λίγες δεκάδες τέτοιοι σπάνιοι υπολογιστές έχουν απομείνει σήμερα.


TAGS