Στη μεταβίβαση 10 εκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να προχώρησε ο Ζερόμ Βαλκ, γενικός γραμματέας της FIFA και δεξί χέρι του προέδρου της Σεπ Μπλάτερ,σε λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζακ Γουόρνερ, αποκάλυψαν χθες οι New York Times. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πολλούς ομοσπονδιακούς αξιωματούχους των ΗΠΑ που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η μεταβίβαση έγινε το 2008 από έναν λογαριασμό της FIFA και φέρεται ότι αποτελεί "ένα κεντρικό στοιχείο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο" και τα ηγετικά του στελέχη. 

Τα 10 αυτά εκατομμύρια δολάρια που μεταβιβάστηκαν συνιστούν, σύμφωνα με τους New York Times, ένα από τα κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στις συλλήψεις και στην απαγγελία κατηγοριών σε 14 στελέχη της FIFA.

Αυτά φέρεται ότι επιτρέπουν επίσης να "πλησιάσει (η έρευνα) τον κ. Μπλάτερ", τον πρόεδρο της FIFA, ο οποίος επανεξελέγη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για μια πέμπτη θητεία.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ο Τζακ Γουόρνερ, πρώην πρόεδρος της Concacaf (Ομοσπονδία Βόρειας Αμερικής, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) "ζήτησε μεταξύ άλλων και εξασφάλισε δωροδοκίες στο πλαίσιο των διαδικασιών ανάθεσης" του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.
Οι αξιωματούχοι που επικαλέστηκε η αμερικανική εφημερίδα δεν διευκρίνισαν σε τι εξυπηρέτησαν τα χρήματα αυτά ούτε αν αυτά συνδέονται απευθείας με τις υποψίες για διαφθορά για να "στηθεί" η ανάθεση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.
TAGS