current views are: 1

2 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση08:54

Ηλικιωμένη ανασύρθηκε ζωντανή από το πλοίο που βυθίστηκε στην Κίνα

Ζωντανή ανασύρθηκε μια 85χρονη από το κύτος του πλοίου, που βυθίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας με 458 επιβαίνοντες. 

Δημοσίευση 08:54’
αρθρο-newpost

Ζωντανή ανασύρθηκε μια 85χρονη από το κύτος του πλοίου, που βυθίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας με 458 επιβαίνοντες. 

Ζωντανή ανασύρθηκε μια 85χρονη από το κύτος του πλοίου, που βυθίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας με 458 επιβαίνοντες. 

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί πέντε σοροί, ενώ υπάρχουν ελπίδες και για άλλους επιζήσαντες. 

Η Λαϊκή Ημερησία, το επίσημο όργανο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, αναφέρει ότι οι ηλικίες των επιβαινόντων κυμαίνονται από 3 ετών έως άνω των 80, ενώ σύμφωνα με πολλές πηγές, η πλειονότητα των επιβατών του πλοίου είναι ηλικιωμένοι Κινέζοι τουρίστες.

Μέχρι στιγμής υπάρχει βεβαιότητα μόνον για 12 διασωθέντες, ενώ οι πληροφορίες όσον αφορά τον συνολικό αριθμό τους εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες.

Η κρατική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες με δύτες που προσπαθούν να κόψουν το κύτος του πλοίου με μια τροχιστική συσκευή και αργότερα φέρνουν στην επιφάνεια την 85χρονη, η οποία είναι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα και πάλι με την Λαϊκή Ημερησία, εξακολουθούν να υπάρχουν κι άλλοι επιβάτες μέσα στο Eastern Star, ενώ όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια μέσα από το πλοίο.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έδωσε εντολή να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την διάσωση των επιβαινόντων, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Κετσιάνγκ κατευθύνεται προς την περιοχή που σημειώθηκε η τραγωδία στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Το πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε λίγο αργότερα ότι οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι το πλοίο δεν ήταν υπερφορτωμένο και ότι υπήρχαν αρκετά σωσίβια για τον αριθμό των επιβατών που μετέφερε. Αυτοί που διεσώθησαν φορούσαν σωσίβια, διευκρίνισε.

Ο καπετάνιος του πλοίου και ο επικεφαλής μηχανικός του, οι οποίο βρίσκονται μεταξύ των λίγων διασωθέντων, έχουν συλληφθεί από την αστυνομία για ανάκριση, κατέληξε το Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με την αρχή πλοήγησης του Ποταμού Γιανγκτσέ, οι δύο υπεύθυνοι του πλοίου δήλωσαν ότι αυτό βυθίστηκε πολύ γρήγορα μετά τον εγκλωβισμό του σε κάτι που περιέγραψαν ως έναν ξαφνικό “ανεμοστρόβιλο”.

Μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο είναι 406 τουρίστες, η πλειονότητα των οποίων είναι ηλικίας από περίπου 50 ως 80, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια εκδρομή που είχε διοργανώσει ένα τουριστικό πρακτορείο της Σαγκάης, και 47 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με την Λαϊκή Ημερησία.

Ο κρατικός ραδιοσταθμός της Κίνας μετέδωσε ότι το πλοίο ανατράπηκε μέσα σε περίπου δύο λεπτά και δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Επτά άνθρωποι κολύμπησαν μέχρι την όχθη και ζήτησαν βοήθεια, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα της Χουμπέι, μια άλλη επίσημη πηγή, έγραψε ότι η ναυτική τραγωδία σημειώθηκε σε σημείο του ποταμού στο οποίο το βάθος ανέρχεται σε περίπου 15 μέτρα.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν ισχυρές βροχοπτώσεις και για σήμερα, οι οποίες αναμένεται να δυσχεράνουν τις προσπάθειες διάσωσης.


σχετικα αρθρα