Οι παράνομοι διακινητές προσφύγων βίαζαν ομαδικά νεαρές Ροχίνγκια στους καταυλισμούς που χρησιμοποιούσαν στην Ταϊλάνδη και την Μαλαισία για την παράνομη μεταφορά τους και τουλάχιστον δύο από τις γυναίκες αυτές κυοφορούν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Μαλαισίας.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Bernama επικαλείται την μαρτυρία μιας επιζήσασας, της Νουρ Χάιντα Αμπντούλ Σούκουρ, η οποία δήλωσε πως οι δεσμοφύλακες στον καταυλισμό που χρησιμοποιούσαν διακινητές κοντά στην Παντάνγκ Μπεσάρ στην Ταϊλάνδη, στον οποίο κρατείτο και η ίδια, απήγαγαν κάθε βράδυ νεαρές γυναίκες και τις βίαζαν.

Η Νουρ Χάιντα, η οποία βρίσκεται σήμερα στην πόλη Άλορ Σετάμν της Μαλαισίας, κρατείτο στον καταυλισμό αυτόν στα τέλη του 2014, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το βράδυ το πρακτορείο αυτό.

"Κάθε βράδυ οι φρουροί ερχόντουσαν και έψαχναν να βρουν δύο, τρεις νεαρές και όμορφες Ροχίνγκια και τις μετέφεραν σε μια μυστική τοποθεσία", δήλωσε στο Bernama. "Αυτές έπεφταν θύμα ομαδικού βιασμού από τους φρουρούς. Δύο από αυτές έμειναν έγκυες από τους βιασμούς αυτούς".

Παράλληλα και ο σύζυγός της, ο Νούρουλ Άμιν Νόμπι Χουσέιν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι είναι μάρτυρας παρόμοιων εγκλημάτων που έγιναν σε έναν κοντινό καταυλισμό από τον οποίο πέρασε ο ίδιος και ο οποίος βρίσκεται στην μαλαισιανή πλευρά της μεθορίου.

"Κατά την διάρκεια της νύχτας, οι φρουροί πήγαιναν στο τμήμα του καταυλισμού που προοριζόταν για τις γυναίκες και τις απήγαγαν. Ακούγαμε τις κραυγές και τα κλάματα των γυναικών που βιάζονταν", δήλωσε.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές από τις αρχές. Στις αρχές Μαΐου, 7 καταυλισμοί βρέθηκαν στην Ταϊλάνδη, όπως και 33 σοροί σε τάφους.