Το ισπανικό εστιατόριο El Celler de Can Roca αναδείχθηκε και πάλι ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, επικρατώντας του περυσινού νικητή, του Noma

Το εστιατόριο της Κοπεγχάγης Noma, που κατείχε αυτό τον τίτλο πέρυσι, αλλά και από το 2010 ως το 2012, έπεσε δύο θέσεις πιο κάτω στην τρίτη θέση της λίστας «50 Best Restaurants» μαζί με τον σεφ και ιδιοκτήτη του Ρενέ Ρετζέπι, κατά την ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Guildhall του Λονδίνου.

Το El Celler de Can Roca, του οποίου συνιδιοκτήτες είναι οι τρεις αδελφοί Ρόκα, βρίσκεται στην Χιρόνα της Ισπανίας από το 1986.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού το περιέγραψαν ως «η φιλοξενία στα καλύτερά της», ενώ το 2014 βρέθηκε στη δεύτερη θέση και το 2013 και πάλι στην πρώτη απομακρύνοντας από την κορυφή το Noma.

Η Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας σχεδόν άγγιξε φέτος τη νίκη μετακινούμενη στη δεύτερη θέση, ενώ το Central στη Λίμα ανέβηκε 11 θέσεις κι έφτασε στην τέταρτη ρίχνοντας στην πέμπτη το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με το Mugaritz στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, το Dinner by Heston Blumenthal του Λονδίνου, το Narisawa στο Τόκιο, το D.O.M στο Σάο Πάολο και το Gaggan στην Μπανγκόκ.