current views are: 1

3 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση00:02

Επίσκεψη του πρωθυπουργού της Σερβίας στις ΗΠΑ

Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Σερβίας  Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Δημοσίευση 00:02’
αρθρο-newpost

Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Σερβίας  Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Σερβίας  Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο κ. Βούτσιτς μεταφέρει το μήνυμα ότι η Σερβία έγινε παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και προχωρά αποφασιστικά στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Βούτσιτς θα τονίσει, επίσης, ότι η Σερβία θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που είναι προς το συμφέρον Αμερικανών επενδυτών.

Σε δηλώσεις του στον σερβικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTS, κατά την άφιξή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο κ. Βούτσιτς ανέφερε ότι η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική για τη Σερβία. «Οι Αμερικανοί επενδυτές δεν σχεδιάζουν συνέχιση των επενδύσεών τους σε μία χώρα ή άφιξη σε μία χώρα, αν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα κι αν δεν το εγκρίνει η πολιτική των ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας, Γκόραν Σβιλάνοβιτς εκτίμησε ότι ο διάλογος με τις ΗΠΑ είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Σερβίας και της θέσης της στην περιοχή, αλλά είναι σημαντικός και για την πορεία προσχώρησης της χώρας στην Ε.Ε..

Η επίσκεψη του κ. Βούτσιτς στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την ιστορική επίσκεψή του στην Αλβανία, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η προσήλωση της Σερβίας στη συνεργασία στην περιοχή, κυρίως την οικονομική, παρά τις διαφορές που υπάρχουν, αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ.


σχετικα αρθρα