Επίσκεψη του πρωθυπουργού της Σερβίας στις ΗΠΑ

Επίσκεψη του πρωθυπουργού της Σερβίας στις ΗΠΑ

Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Σερβίας  Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο κ. Βούτσιτς μεταφέρει το μήνυμα ότι η Σερβία έγινε παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και προχωρά αποφασιστικά στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Βούτσιτς θα τονίσει, επίσης, ότι η Σερβία θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που είναι προς το συμφέρον Αμερικανών επενδυτών.

Σε δηλώσεις του στον σερβικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTS, κατά την άφιξή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο κ. Βούτσιτς ανέφερε ότι η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική για τη Σερβία. «Οι Αμερικανοί επενδυτές δεν σχεδιάζουν συνέχιση των επενδύσεών τους σε μία χώρα ή άφιξη σε μία χώρα, αν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα κι αν δεν το εγκρίνει η πολιτική των ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας, Γκόραν Σβιλάνοβιτς εκτίμησε ότι ο διάλογος με τις ΗΠΑ είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Σερβίας και της θέσης της στην περιοχή, αλλά είναι σημαντικός και για την πορεία προσχώρησης της χώρας στην Ε.Ε..

Η επίσκεψη του κ. Βούτσιτς στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την ιστορική επίσκεψή του στην Αλβανία, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η προσήλωση της Σερβίας στη συνεργασία στην περιοχή, κυρίως την οικονομική, παρά τις διαφορές που υπάρχουν, αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο