Στο ποσό-ρεκόρ των 11,28 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων (περίπου 9 εκ. ευρώ) πουλήθηκε μία εκθαμβωτική τιάρα που είναι στολισμένη με σμαράγδια και πιστεύεται ότι ανήκε στην Ευγενία, σύζυγο του Ναπολέοντα του 3ου, σε ανώνυμο αγοραστή την Τρίτη, από τον οίκο Southby's. Η τιάρα που περιέχει διαμάντια και σμαράγδια, την οποία ο Γερμανός πρίγκιπας Γκουίντο Χένκελ βον Ντόνερσμαρκ απέρκτησε προκειμένου να την προσφέρει στη σύζυγό του, είχε εκτιμηθεί ότι θα απέφερε από τη δημοπρασία ένα ποσό ανάμεσα στα 5 έως 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η τιάρα ήταν το κορυφαίο έκθεμα σε μιά δημοπρασία που απέφερε 78,9 εκατομμύρια Ελβετικά φράγκα, η τρίτη υψηλότερη επίδοση που επιτεύχθηκε ποτέ σε δημοπρασία πώλησης κοσμημάτων, όπως ανακοίνωσε ο οίκος.

«Είναι περιττό να ειπωθεί ότι είναι η υψηλότερη τιμή όλων των εποχών για μία τιάρα, που καταγράφηκε σε δημοπρασία», δήλωσε ο Ντέϊβιντ Μπένετ, πρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων των Σόθμπις, για την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, καθώς χτύπησε για τελευταία φορά στη συνεδρίαση με το σφυρί του πλειστηριασμού, μέσα σε χειροκροτήματα.