Αναβλήθηκε σήμερα η έκδοση της οριστικής απόφασης σχετικά με την  θανατική ποινή που έχει προταθεί να επιβληθεί εις βάρος του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο δικαστής ανακοίνωσε ότι η απόφαση αναβάλλεται για τις 16 Ιουνίου.

Τον περασμένο μήνα, το δικαστήριο εισηγήθηκε την επιβολή της εσχάτης των ποινών στον Μόρσι έπειτα από την καταδίκη του ιδίου και των συγκατηγορούμενών του -περιλαμβανομένου του πνευματικού ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε- για δολοφονίες και απαγωγές αστυνομικών, για επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας και για αποδράσεις από φυλακές στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης κατά του τότε προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Η απόφαση ανατέθηκε στη συνέχεια στον Μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου, την ανώτερη θρησκευτική εξουσία στη χώρα, για μία μη δεσμευτική γνώμη.

Ο δικαστής Σααμπάν ελ-Σάμι δήλωσε ότι το δικαστήριο έλαβε σήμερα το πρωί τη γνώμη του Μουφτή και χρειάζεται χρόνο για να την εξετάσει.

Επίσης το δικαστήριο ανέβαλε για τις 16 Ιουνίου την έκδοση οριστικής απόφασης σε μία άλλη υπόθεση που αφορά τον ηγέτη της Αδελφότητας Χαϊτάρ ελ- Σατέρ και 15 άλλους που κατηγορούνται για συνωμοσία με τις ξένες ένοπλες οργανώσεις Χαμάς και Χεζμπολάχ εις βάρος της Αιγύπτου.