Την αύξηση του ορίου ηλικίας για το κάπνισμα δρομολογεί η πολιτεία της Καλιφόρνια έπειτα από τη χθεσινή ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Γερουσία.

Συγκεκριμένα, η Γερουσία ψήφισε με 26 υπέρ και 8 κατά το νομοσχέδιο που θα αυξήσει το όριο ηλικίας που επιτρέπεται το κάπνισμα από τα 18 στα 21 και πλέον οδεύει προς ψήφιση από τη γενική συνέλευση της πολιτείας προτού γίνει νόμος. 

Οι γερουσιαστές της πολιτείας, η οποία είναι η πολυπληθέστερη των ΗΠΑ, ψήφισαν το νομοσχέδιο με 26 υπέρ και 8 κατά, σύμφωνα με το γραφείο του γερουσιαστή Εντ Χερνάντεζ, του Δημοκρατικού κόμματος. 

Η Καλιφόρνια είναι μια από τις πρώτες πολιτείες να εισαγάγει τέτοια νομοθεσία στις ΗΠΑ, ακολουθώντας τη Χαβάη, όπου το σχέδιο νόμου αναμένει την τελική υπογραφή του κυβερνήτη της πολιτείας. Δεν υπάρχουν άλλες πολιτείες στις ΗΠΑ με τόσο ψηλό όριο ηλικίας, ενώ άλλες πολιτείες όπως η Αλαμπάμα και η Γιούτα επιτρέπουν το κάπνισμα από τα 19. 

"Δεν θα καθήσουμε αμέτοχοι να παρακολουθούμε τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες να πουλάνε στα παιδιά μας και να εθίζουν ακόμα μια γενιά νέων σ' ένα προϊόν που θα τα σκοτώσει στο μέλλον", είπε ο Χερνάντεζ, προσθέτοντας ότι "οι εταιρείες καπνού γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιό πιθανό να εθιστεί κάποιος στο κάπνισμα αν ξεκινήσει από μικρή ηλικία".