Χαμός προκλήθηκε σήμερα από τη… γκάφα του αιώνα, στην οποία υπέπεσε μια δημοσιογράφος του BBC.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του BBC Αχμέν Καγάζια το πρωί έγραψε στο Twitter της «ΕΚΤΑΚΤΟ: Η βασίλισσα Ελισάβετ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King Edward. Ανακοίνωση σε λίγο. @BBCWorld». Λίγα λεπτά αργότερα, την είδηση μετέδωσε το NBC. 

Ωστόσο, η Ελισάβετ όχι απλά δεν πέθανε αλλά δεν ήταν καν άρρωστη, αν και επισκέφθηκε το νοσοκομείο για προγραμματισμένες εξετάσεις.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ μιλώντας στην Telegraph είπε ότι η βασίλισσα έκανε το ετήσιο τσεκ απ της στο King Edward του Λονδίνου. Ηταν εξετάσεις ρουτίνας, ένα προγραμματισμένο ραντεβού και τώρα έχει ήδη φύγει από το νοσοκομείο». 

Η δημοσιογράφος, αφού διέγραψε τα επίμαχα tweets, ισχυρίστηκε ότι είχε αφήσει αφύλακτο το κινητό της στο σπίτι της και ότι τα tweets ήταν απλά μια «ανόητη φάρσα». 

Από την πλευρά του, το BBC σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι επρόκειτο για μια «τεχνική πρόβα» που έγινε για το τι θα κάνουν σε περίπτωση που πεθάνει η βασίλισσα και ότι αυτό προκάλεσε την... αποστολή των tweets.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Guardian έγραψε πως το BBC κάνει συχνά «πρόβες νεκρολογιών» δημοσίων προσώπων. Σύμφωνα με τον Guardian, το BBC κάνει τις πρόβες αυτές Σαββατοκύριακα, αλλά είναι άγνωστο γιατί έγινε αυτό σήμερα.