Κατηγορίες προς τους αυτονομιστές ότι εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στα ανατολικά διατύπωσε ο στρατός της Ουκρανίας.

«Γύρω στις 04:00 Ρώσοι τρομοκράτες, κατά παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ, εξαπέλυσαν μια μείζονα επίθεση εναντίον ουκρανικών θέσεων (...). Στην κατεύθυνση της Μαριίνκα, ο εχθρός ανέπτυξε πάνω από 10 άρματα μάχης και έως και 1.000 άνδρες εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων», διευκρίνισε το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι ουκρανικές αρχές είχαν κάνει λόγο το πρωί για μια επίθεση εναντίον των θέσεων του στρατού στη Μαριίνκα, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο όμως αρνήθηκε να κάνει λόγο περί μιας επίθεσης ευρείας κλίμακας. Πρόκειται για «μια προσπάθεια προέλασης αλλά η επίθεση αυτή έγινε σε ένα μικρό τμήμα του μετώπου, για αυτό δεν μπορεί να μιλήσει κανείς περί μιας επίθεσης ευρείας κλίμακας», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Από την πλευρά τους οι αυτονομιστές διέψευσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των θέσεων του ουκρανικού στρατού, αλλά επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες κοντά στη Μαριίνκα.

Το ουκρανικό επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να απωθήσουν την επίθεση των αυτονομιστών. Όμως χρειάστηκε να καταφύγουν στη χρήση «πυροβολικού, το οποίο βρισκόταν προηγουμένως σε μια απομακρυσμένη περιοχή, όπως όριζαν οι συμφωνίες ειρήνης του Μινσκ», παραδέχθηκε.