ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στη Γκάνα: 90 νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο αερίου (Bίντεο)

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2015, 11:32 / Ανανεώθηκε 4 Ιουνίου 2015, 16:38
Τραγωδία στη Γκάνα: 90 νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο αερίου (Bίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Τον θάνατο τουλάχιστον 90 ανθρώπων προκάλεσε έκρηξη που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ σε πρατήριο φυσικού αερίου στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, την ώρα που πολλοί άνθρωποι αναζητούσαν καταφύγιο στο κτίριο αυτό για να προστατευτούν από την καταρρακτώδη βροχή.

Τον θάνατο τουλάχιστον 90 ανθρώπων προκάλεσε έκρηξη που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ σε πρατήριο φυσικού αερίου στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, την ώρα που πολλοί άνθρωποι αναζητούσαν καταφύγιο στο κτίριο αυτό για να προστατευτούν από την καταρρακτώδη βροχή.

Η έκρηξη προκλήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοντινό χώρο στάθμευσης φορτηγών γύρω στις 10:00 μμ τοπική ώρα και επεκτάθηκε στο πρατήριο φυσικού αερίου και σε άλλα κτίρια στην Άκρα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Μπίλι Άναγκλεϊτ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό JOYFM.

Οι πυροσβέστες αγωνιζόντουσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αστυνομικοί και στρατιώτες βοηθούσαν τα σωστικά συνεργεία στην διάσωση των ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια του πρατηρίου, δήλωσε παράλληλα ο δήμαρχος της πόλης Όκο Βαντερπούιτζε.

«Πρόκειται για μια καταστροφή», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Τζον Ντραμάνι Μαχάμα, ο οποίος μετέβη επιτόπου.

Αρκετά κτίρια και οχήματα πλημμύρισαν σε όλη την πρωτεύουσα μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες για αρκετές ώρες.