Το ποσό των 360 εκατ. ευρώ αναμένεται να κοστίσει η Σύνοδος Κορυφής της G7, που άρχισε την Κυριακή στη Βαυαρία.

Η Σύνοδος των επτά ισχυρότερων ηγετών του κόσμου πραγματοποιείται στο ολυμπιακό παγοδρόμιο που χτίστηκε για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Οι διοργανωτές συνένωσαν τις τρεις τεράστιες αίθουσες για τις ανάγκες των δημοσιογράφων, έστρωσαν μοκέτα 6.000 τμ και πέρασαν καλώδια 180 χιλιομέτρων για ηλεκτρικό, τηλεπικοινωνίες και κλιματισμό.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, τη Σύνοδο παρακολουθούν περίπου 3.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρίσκονται στο τεράστιο κέντρο τύπου που βρίσκεται στο Γκάρμις-Παρτεχνκίρχεν, 17 χιλιόμετρα από το Ανάκτορο Έλμαου.

Υπάρχει και ένα κέντρο briefing στο ίδιο το Ανάκτορο Έλμαου, μικρότερο από το κέντρο τύπου που μόνο με ειδική διαπίστευση μπορεί κανείς να πάει. Αλλά για να φτάσει εκεί πρέπει να πάρει ειδικό λεωφορείο και να υπολογίσει τρεις ώρες, τόσο διαρκούν όλες οι διαδικασίες ασφάλειας. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να πεινάσουν, καθώς 30 μάγειροι με 120 συνεργάτες δουλεύουν ακατάπαυστα για το πρωινό από τις 7 το πρωί μέχρι το δείπνο στις 9 το βράδυ.  5.000 σάντουιτς, 2.000 κιλά κρέας, 1.000 κιλά ψάρι, 1.000 κιλά φρούτα και λαχανικά, συνολικά 15 τόνοι τροφίμων για τρεις μέρες, μια τεράστια επιχείρηση catering γνωστού οίκου ντελικατέσεν του Μονάχου.

Το άλλο μεγάλο βάρος φέρουν οι 20.000 αστυνομικοί. Ήδη το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διαδηλώσεις κατά της G7