Ένα ταξίδι 9.656 χιλιομέτρων μέσα σε μια βάρκα, ξεκίνησε η 30χρονη Σόνια Μπάουμστιν, φιλοδοξώντας να γίνει το τρίτο άτομο στον κόσμο και η πρώτη γυναίκα που θα διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας. 

Η Σόνια Μπάουμστιν ξεκίνησε σε μια βάρκα από ανθρακόνημα και kevlar από την μαρίνα Choshi της Ιαπωνίας, με προορισμό - μετά από μια οδύσσεια που υπολογίζεται να κρατήσει τέσσερις έως έξι μήνες - στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομάδας υποστήριξής της, το expeditionpacific.com

Παρά τις 16 προσπάθειες κωπηλατών να διασχίσουν τον Ειρηνικό, μόνο δύο άτομα έχουν καταφέρει να τελειώσουν με επιτυχία το ταξίδι, σύμφωνα με στοιχεία από την Εταιρεία Κωπηλασίας Ωκεανού - οι γάλλοι ο Ζεράρ Ντ' Αμπονβίλ (1991) και ο Εμανουέλ Κουάντρ (2005). 

Το σκάφος της Μπάουμστιν είναι ειδική παραγγελία, 7 μέτρων μήκους, και ζυγίζει 300 κιλά. Δεν έχει μηχανή ή ιστίο. Η αθλήτρια έχει μαζί της 544 κιλά λυοφιλοποιημένων τροφίμων (freeze-dried), 180 μονάδες υγρών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρογονάνθρακες και μια ποσότητα ελαιόλαδου, το οποίο θα καταναλώσει στη προσπάθεια να κατακρατήσει όσο βάρος μπορεί. 

Η βάρκα έχει επίσης και ένα ηλεκτρικό μηχάνημα που αφαλατώνει το νερό. Η Μπάουμστιν αναμένεται να κάνει καύσεις 10.000 θερμίδων την ημέρα, και γι' αυτό είχε πάρει 18 κιλά πριν ξεκινήσει το ταξίδι. Η ομάδα της θα την παρακολουθεί από στεριάς με τηλέφωνο μέσω δορυφόρου και με GPS. Δεν θα έχει συνοδεία.