Την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού ανακοίνωσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Σε δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός του σε κυβέρνηση συνασπισμού λέγοντας πως μπορεί άνετα να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συνεργασία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών και ότι το κόμμα του θα αναλάβει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν δεν καταστεί αυτό δυνατόν, είπε ο Μπαχτσελί, «τότε ας γίνουν πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό». 

Ο Μπαχτσελί κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι ο σημαντικότερος λόγος της ήττας του Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης «είναι η παραβίαση των νόμων και του συντάγματος εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπέστη βαριά ήττα». 

«Ο Ερντογάν ή θα πρέπει να περιοριστεί στο πλαίσιο που ορίζει το σύνταγμα ή θα πρέπει να παραιτηθεί» είπε ο Μπαχτσελί και έκανε λόγο για "αρχή του τέλους για το ΚΔΑ". 

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αύξηση της εκλογικής δύναμης του κόμματός του κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες.