Τεστ για τον πρόεδρο Πένια Νιέτο ήταν οι ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, στο Μεξικό, καθώς τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με σειρά περιστατικών βίας και πολιτικών σκανδάλων.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) του προέδρου Νιέτο λαμβάνει μεταξύ 29,87% και 30,85% των ψήφων, και αναμένεται να καταλάβει μεταξύ 196 και 203 εδρών από τις 500 του Κοινοβουλίου. Ακολουθεί το συντηρητικό κόμμα PAN που λαμβάνει ποσοστό από 21,47% έως 22,7%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του εθνικού Εκλογικού Ινστιτούτου. 

Μεγάλος ηττημένος των εκλογών φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο κόμμα της μεξικανικής Αριστεράς, το Κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης, καθώς λαμβάνει μόλις 11-12% των ψήφων.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών, έγιναν επεισόδια στις πολιτείες Οαχάκα και Γκερέρο, όπου εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια σε μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και οι γονείς 43 σπουδαστών, που έχουν εξαφανιστεί από πέρσι, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία. 

Η αστυνομία προχώρησε σε 88 συλλήψεις στην Οαχάκα, με τους συλληφθέντες να κατηγορούνται για καταστροφή εκλογικού υλικού.