Ο Όσκαρ Πιστόριους αναμένεται να αποφυλακιστεί με αναστολή της ποινής του τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Συνιστούμε να τεθεί υπό καθεστώς περιορισμένης ελευθερίας στις 21 Αυγούστου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζακ Μοντίζε, επίτροπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Νότιας Αφρικής. «Η αρμόδια επιτροπή θα λάβει μία απόφαση αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, μέλος της οικογένειας του Πιστόριους είχε δηλώσει στο Reuters ότι ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή τον Αύγουστο.

«Ο 'Οσκαρ θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή έως τα τέλη Αυγούστου», δήλωσε μέλος της οικογένειας του Πιστόριους που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

 

 

Σήμερα εξάλλου έγινε γνωστό πως η επανεξέταση της πολύκροτης υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής θα αρχίσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Δεν έχει ορισθεί καμία συγκεκριμένη ημερομηνία προς το παρόν, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η έφεση θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο φέτος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του ανώτατου δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής.

Η 29χρονη σύντροφος του Πιστόριους, Ρίβα Στέεκκαμπ, απόφοιτος της Νομικής και μοντέλο, σκοτώθηκε το 2013, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο παραολυμπιονίκης την πυροβόλησε μέσω της πόρτας της τουαλέτας, που ήταν κλειδωμένη από μέσα, στο πολυτελές σπίτι του στην Πρετόρια.

Εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί για φόνο, όμως ο αθλητής υποστήριξε πως πυροβόλησε θεωρώντας λανθασμένα πως πίσω από την πόρτα κρυβόταν ένας διαρρήκτης.

Οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Να σημειωθεί πως αν καταδικαστεί για φόνο, ο Πιστόριους μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών.