Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορεί ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία για τις επιθέσεις κατά την προεκλογική του καμπάνια. 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή σκοτώθηκαν τρία άτομα, ενώ 200 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις στην κυρίως κουρδική πόλη Ντιγιαρμπακίρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, λίγα λεπτά προτού ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς ξεκινήσει την ομιλία του σε μια ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση.  

Την Κυριακή το HDP έγινε το πρώτο πολιτικό κόμμα με κουρδικές ρίζες στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, περνώντας με ευκολία το όριο του 10% που χρειάζεται ένα κόμμα, κερδίζοντας 80 θέσεις στη νέα βουλή και βοηθώντας να στερήσει την αυτοδυναμία στο ΑΚΡ, το κόμμα στην εξουσία.  

Σε συνέντευξη στο CNN o Ντεμιρτάς είπε ότι η επίθεση, όπως και άλλοι δύο βομβαρδισμοί γραφείων του HDP το Μάϊο, στις οποίες δεν υπήρξαν θύματα, έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. "Πιστεύουμε ότι για να μπορέσουν να εκτελέσουν αυτές τις επιθέσεις, είτε η κρατική συλλογή πληροφοριών ήταν ελλιπής είτε ένιωθαν το κουράγιο να μπορούν να το κάνουν. Στην τελική, είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προλαμβάνει τέτοιες επιθέσεις", πρόσθεσε.

Η επόμενη κυβέρνηση, είπε στο CNN, θα αναθεωρήσει εντελώς την πολιτική της Άγκυρας στη Συρία. "Κυβερνήσεις συνασπισμού δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να στηρίζουν ομάδες σαν αυτές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία", σημείωσε.