Ως σκλάβες σε παζάρια δουλοκτητών για ένα πακέτο τσιγάρα ή και λιγότερο πωλούνται έφηβες και νεαρές γυναίκες που έχουν απαχθεί από τους φανατικούς ισλαμιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. 

«Κορίτσια που απήχθησαν από ένοπλους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία πωλούνται ως σκλάβες σε παζάρια δουλοκτητών για ένα πακέτο τσιγάρα ή και λιγότερο», τόνισε αξιωματούχος του ΟΗΕ αρμόδια για ζητήματα σεξουαλικής βίας.

Η επισκέφθηκε το Ιράκ και τη Συρία τον Απρίλιο και από τότε εργάζεται κατά της τρομακτικής σεξουαλικής βίας στην οποία υποβάλλει νεαρές γυναίκες η τζιχαντιστική οργάνωση.

«Πρόκειται για πόλεμο, ο οποίος περνάει κυριολεκτικά πάνω από τα κορμιά των γυναικών», ανέφερε η Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα στο Γαλλικό Πρακτορείο, αποκαλύπτοντας πώς λειτουργεί το Ισλαμικό Κράτος το οποίο έχει δημιουργήσει αγορές «σκλάβων» που απάγει από τα εδάφη που καταλαμβάνει σε Ιράκ και Συρία

Πολλά κορίτσια πωλούνται σε εξευτελιστική τιμή, για άλλα όμως δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες δολάρια, ανέφερε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Οι μαρτυρίες της για ιστορίες κοριτσιών που ζουν την κόλαση στα χέρια των ακραίων τζιχαντιστών σοκάρουν:

Ένα 15χρονο κορίτσι, από τη μειονότητα των Γεζίντι του Ιράκ πωλήθηκε σε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος της έδειξε ένα ραβδί και ένα όπλο και την κάλεσε να διαλέξει τι προτιμά.

Όταν εκείνη απάντησε «το όπλο», εκείνος της είπε: «Δεν σε αγόρασα για να αυτοκτονήσεις», πριν την βιάσει...