Η έρευνα για το δυστύχημα που προκάλεσε η μηχανική βλάβη που υπέστη μαχητικό αεροσκάφος F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος 11 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των δύο χειριστών του, την 26η Ιανουαρίου σε μια αεροπορική βάση στην Ισπανία, ολοκληρώθηκε και το πόρισμά της πρόκειται να δημοσιοποιηθεί πολύ σύντομα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη, δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου αεροπορίας της Γαλλίας, ο πτέραρχος Ντενί Μερσιέ, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι οικογένειες των θυμάτων από τη Γαλλία εννέα νεκροί, εννέα τραυματίες θα «ενημερωθούν αυτή την εβδομάδα» για το πόρισμα της έρευνας, πρόσθεσε ο ανώτατος αξιωματικός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στη Νανσί, στην ανατολική Γαλλία, από όπου καταγόταν η πλειονότητα των θυμάτων.

Η έρευνα κατόπιν θα δημοσιοποιηθεί θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο με τη συμφωνία των ελληνικών αρχών, πρόσθεσε ο πτέραρχος Μερσιέ.