Και νέα κρούσματα MERS εμφανίστηκαν στη Νότια Κορέα. 

Συγκεκριμένα 14 νέα κρούσματα του κορονοϊού MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) καταγράφηκαν στην Νότια Κορέα, ανεβάζοντας σε 122 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων στην χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Σεούλ.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων που διαγνώσθηκαν είναι και μια έγκυος, η οποία προσβλήθηκε από τον ιό στην πτέρυγα των επειγόντων σε νοσοκομείο της Σεούλ, στο οποίο έχει αναφερθεί ένας αριθμός και άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η εξάπλωση της ασθένειας έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία στους πολίτες της Νότιας Κορέας, αναγκάζοντας χθες την πρόεδρο της χώρας Παρκ Γκέουν Χε να αναβάλει μια επίσκεψή της στις ΗΠΑ, την ώρα που οι αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για θέματα υγείας επικρίνονται για έλλειψη διαφάνειας και για αποτυχία να περιορίσουν άμεσα την εξάπλωση του κορονοϊού.

Χθες μια κοινή αποστολή της Νότιας Κορέας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε να ξανανοίξουν τα σχολεία στην χώρα, καθώς δεν θεωρείται πιθανή μια εξάπλωση της νόσου σε αυτά, ενώ την ίδια ώρα τα σχολικά συμβούλια συστήνουν το κλείσιμο κι άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.