Μια δήλωση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ότι θα σταματήσει να λαμβάνει αμοιβή για τις ομιλίες του αν η Χίλαρι εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται να βάλει τέλος στην κριτική των ΜΜΕ για τα εκατομμύρια δολάρια που κερδίζουν οι Κλίντον από τις ομιλίες τους. 

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να εκφωνεί ομιλίες χωρίς αμοιβή αν η σύζυγός του, η οποία είναι η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2016, εκλεγεί πρόεδρος.

Όπως τόνισε ο Κλίντον:

Θα συνεχίσω τις ομιλίες ωστόσο με αντικείμενα του ενδιαφέροντός μου και στ΄αλήθεια τις έχω απολαύσει, αλλάδεν θα συνεχίσω να τις εκφωνώ επ' αμοιβή γιατί όταν γίνεσαι πρόεδρος, είσαι καθημερινά στη δημοσιότητα.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Κλίντον επανέλαβε την άποψή του σχετικά με τις κατηγορίες ότι η Χίλαρι Κλίντον ευνοούσε τους δωρητές των φιλανθρωπικών οργανώσεων της οικογενείας την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Ποτέ δεν μου ζήτησε κάποιος κάτι», είπε ο Μπιλ Κλίντον για τους δωρητές του ιδρύματος, ενώ τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν ξένες κυβερνήσεις, εταιρείες και άλλοι δωρητές του ιδρύματος ζητούσαν ανταλλάγματα πέραν της υποστήριξης του φιλανθρωπικού σκοπού.

Δημοσιογράφοι και πολιτικοί αντίπαλοί της Χίλαρι Κλίντον δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί Χίλαρι Κλίντον "πούλαγε" χάρες, ενώ το ίδιο το ζεύγος Κλίντον απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές ως πολιτικά υποκινούμενες. 

Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών απαντούν στις δημοσκοπήσεις ότι θεωρούν αναξιόπιστη την Χίλαρι Κλίντον.

«Οκ, αλλά το έχουμε συνηθίσει», δήλωσε ο Κλίντον, ο οποίος περιέγραψε τη σύζυγό του ως "κολώνα" του σπιτιού του προσθέτοντας ότι θεωρεί πως οι Αμερικανοί θα γνωρίσουν καλύτερα αυτή την πλευρά της.

«Της έχω εμπιστευθεί τη ζωή μου πάνω από μία φορά. Και δεν εννοώ ότι αντιμετώπιζα βιολογικό θάνατο», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος στη συνέντευξη, την οποία το CNN ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει την Κυριακή.