Θα καταβάλει το αντίτιμο του ταξιδιού για τα παιδιά του, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, ύστερα από την αποκάλυψη ότι ταξίδεψε στο Βερολίνο με τα παιδιά του με το κυβερνητικό αεροσκάφος για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League.

«Στο πλαίσιο αυτής της επίσημης μετακίνησης, χρησιμοποίησα τα μέσα που τίθενται κανονικά στην διάθεση του πρωθυπουργού (...) Αλλά συναισθάνομαι, βεβαίως, την αντίδραση των Γάλλων και οφείλω να υιοθετήσω μια απολύτως αυστηρή συμπεριφορά. Αν ήταν να το ξανακάνω, δεν θα το ξαναέκανα. Και για να απομακρύνω κάθε αμφιβολία, αποφάσισα να αναλάβω τα έξοδα για τα δυο μου παιδιά, δηλαδή 2.500 ευρώ», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς σε δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

«Θέλω να βάλω μια τελεία σε αυτήν την πολεμική για να επικεντρωθώ στα ουσιώδη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργού ανήλθε σε ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαλς οπαδός της Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε τον αγώνα, διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ένα επαγγελματικό ταξίδι κι όχι για ένα ταξίδι αναψυχής, επικαλούμενος συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί στο περιθώριο αυτού του αγώνα στο Βερολίνο.