Ισπανία: Ανακαλεί τον τίτλο της Κριστίνα ο βασιλιάς Φελίπε

Ισπανία: Ανακαλεί τον τίτλο της Κριστίνα ο βασιλιάς Φελίπε

Τον τίτλο της δούκισσας ανακάλεσε από την αδελφή του ο βασιλιάς Φελίπε ο 6ος της Ισπανίας λόγω των κατηγοριών εναντίον της για φορολογικά εγκλήματα στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της. 

«Η επίσημη εφημερίδα του κράτους θα εκδόσει αύριο (Παρασκευή) την βασιλική απόφαση σύμφωνα με την οποία η Αυτού Μεγαλειότης ανακαλεί τη χρήση του τίτλου Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από την Αυτού Μεγαλειότητα, την Ινφάντα Κριστίνα», σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που παλατιού. 

Η 49χρονη πριγκίπισσα κατηγορείται επίσημα για φορολογικές παραβάσεις σε σχέση με προσωπικές υποθέσεις του άντρα της, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, 47. Η δικαστική διαδικασία δεν έχει λήξει ακόμα. Ο τίτλος της δούκισσας της είχε απονεμηθεί το 1997 από τον πατέρα της Χουάν Κάρλος ενώ ήταν ακόμα βασιλιάς. Η Κριστίνα ντε Μπορμπόν είναι έκτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου. 

Ο Φελίπε, 47, ανέλαβε το θρόνο της Ισπανίας το 2014 μετά την παραίτηση του πατέρα του, ο οποίος αντιμετώπιζε μια σειρά σκανδάλων, αρχής γενομένης από αυτό της κόρης και του γαμπρού του. Ο Φελίπε έχει δεσμευτεί να επαναφέρει το κύρος της ισπανικής μοναρχίας, υποσχόμενος "έντιμη και διαφανή συμπεριφορά".

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο