current views are: 1

12 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση19:40

Aπέλαση για τους «γυμνούς τουρίστες» της Μαλαισίας

Τιμωρήθηκαν οι τέσσερις τουρίστες που πόζαραν γυμνοί στην κορυφή του υψηλότερου όρους της Μαλαισίας και κατηγορήθηκαν από τις αρχές ότι προκάλεσαν με αυτήν την ενέργειά έναν εκ των φονικότερων σεισμών που έχουν σημειωθεί στην χώρα.

Δημοσίευση 19:40’
αρθρο-newpost

Τιμωρήθηκαν οι τέσσερις τουρίστες που πόζαραν γυμνοί στην κορυφή του υψηλότερου όρους της Μαλαισίας και κατηγορήθηκαν από τις αρχές ότι προκάλεσαν με αυτήν την ενέργειά έναν εκ των φονικότερων σεισμών που έχουν σημειωθεί στην χώρα.

Καταδικάστηκαν οι τέσσερις τουρίστες που πόζαραν γυμνοί στην κορυφή του υψηλότερου όρους της Μαλαισίας και κατηγορήθηκαν από τις αρχές ότι προκάλεσαν με αυτήν την ενέργειά έναν εκ των φονικότερων σεισμών που έχουν σημειωθεί στην χώρα.

Συγκεκριμένα, τους επιβλήθηκε φυλάκιση τριών ημέρων και καταβολή προστίμου, αφού αποδέχθηκαν την ενοχή τους στην κατηγορία της άσεμνης συμπεριφοράς σε δημόσιο χώρο, ενώ το δικαστήριο διέταξε επιπλέον την άμεση απέλασή τους.

Οι τέσσερις, δύο Καναδοί πολίτες και από ένας από τη Βρετανία και την Ολλανδία, προκάλεσαν την οργή των Μαλαισιανών, ορισμένοι εκ των οποίων υποστήριξαν ακόμα και ότι με τις ενέργειές τους προκάλεσαν την οργή των πνευμάτων του βουνού, του όρους Κιναμπαλού, που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί ο σεισμός της περασμένης Παρασκευής ο οποίος στοίχισε την ζωή σε 18 ανθρώπους.

Το δικαστήριο αποφάσισε είτε να πληρώσουν πρόστιμο 5.000 ρινγκίτ Μαλαισίας (1.330 δολάρια) ή να εκτίσουν ποινή φυλάκισης 3 μηνών στην περίπτωση που δε μπορούσαν να πληρώσουν το πρόστιμο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

Οι κατηγορούμενοι εξέτισαν ήδη την τριήμερη ποινή φυλάκισης καθώς έχουν προφυλακιστεί από την Τετάρτη.

Ο δικαστής Ντιν Γουάιν Νταλί έλαβε υπόψη τους τις δηλώσεις ενοχής τους ως ελαφρυντικό στοιχείο, υπογράμμισε ωστόσο ότι οι ενέργειές τους προκάλεσαν έκπληξη στο έθνος και πυροδότησαν τη λαϊκή οργή, μετέδωσε το πρακτορείο.

Η Βρετανίδα Ελέανορ Χόκινς, 24 ετών, ο Ολλανδός Ντίλαν Σνελ, 23 ετών, τα αδέλφια από τον Καναδά, Λιντσεϊ, 23 ετών και Ντανιέλ Πίτερσεν 22 ετών συνελήφθησαν λίγες ημέρες μετά το σεισμό των 6 βαθμών που σημειώθηκε την 5η Ιουνίου.

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν «στοχεύουν στο να υπενθυμίζουν στους τουρίστες να μην αδιαφορούν για τις τοπικές παραδόσεις και την κουλτούρα» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Τουρισμού του κρατιδίου Σαμπάχ, Μαστίντι Μαντζούν.

Άλλα ήθη, άλλοι κανόνες στη Μαλαισία…


σχετικα αρθρα