Προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές στην Ιταλία (και όχι μόνο) αναμένεται να προκαλέσει περιορισμός πτήσεων από το διεθνές αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Μόνο το 60% των πτήσεων θα πραγματοποιούνται από απόψε τα μεσάνυχτα από τον αερολιμένα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την ιταλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ENAC.

Ο τερματικός σταθμός 3 του αεροδρομίου, που υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά στις αρχές Μαΐιου θα κλείσει σταδιακά για τις αναχωρήσεις, για προληπτικούς λόγους, διευκρίνισε η υπηρεσία. Η μείωση του αριθμού των πτήσεων ζητήθηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία ADR (Aeroporti di Roma) προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι άλλοι τερματικοί σταθμοί.

Η ENAC δεν διευκρίνισε το πότε θα ξαναρχίσει κανονικά η λειτουργία του αεροδρομίου αλλά κάλεσε τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες για να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους.

Περίπου 11 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το Φιουμιτσίνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο φέτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου. Η κίνηση δηλαδή αυξήθηκε κατά 8,3% σε σύγκριση με πέρσι. Την ίδια περίοδο απογειώθηκαν και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας 95.000 αεροσκάφη.