current views are: 4

12 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:28

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Αμμόχωστο (Βίντεο)

Μια τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά  ξέσπασε στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, το μέτωπο της οποίας υπολογίζεται στα τέσσερα χιλιόμετρα. 

Δημοσίευση 15:28’
αρθρο-newpost

Μια τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά  ξέσπασε στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, το μέτωπο της οποίας υπολογίζεται στα τέσσερα χιλιόμετρα. 

Υπό έλεγχο τέθηκε, τελικά η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά, που ξέσπασε στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, το μέτωπο της οποίας υπολογίζεται στα τέσσερα χιλιόμετρα. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην συνοικία του Αγίου Μέμνονα και έκανε στάχτη το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Sun Hall», ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, καθώς και τεράστιες εκτάσεις άγριας βλάστησης.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης στην περιοχή θα παραμείνουν όλη την νύχτα δυνάμεις πυρόσβεσης για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έφτασε από την Τουρκία αεροσκάφος πυρόσβεσης, αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητη η χρησιμοποίησή του.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτσού ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε δύο φορές μαζί του, τη μια φορά για να τον ενημερώσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια και την άλλη για να τον ρωτήσει πώς είναι η κατάσταση.

Ο κ. Μπουρτσού δήλωσε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί είχε δώσει οδηγίες να γίνει αποδεχτή βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία και να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών, αν αυτό χρειαζόταν.

Η αρμόδια του τουρκοκυπριακού καθεστώτος για την περιοχή της Αμμοχώστου, Σίφα Τσολάκογλου, δήλωσε ότι η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι ακατοίκητη και εγκαταλελειμμένη από τον Αύγουστο του 1974 και γι΄ αυτό αποκαλείται «πόληφάντασμα».


σχετικα αρθρα