Δωρεάν γεύματα έως το 13ο έτος της ηλικίας τους θα λαμβάνουν στη Μαδρίτη τα παιδιά των φτωχών οικογενειών, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η νέα δήμαρχος της πόλης, η πρώην δικαστίνα Μανουέλα Καρμένα.

Η 71χρονη ανακοίνωσε σήμερα ότι τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμόσει μόλις αναλάβει καθήκοντα είναι το να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά θα τρώνε σωστά και να αναχαιτίσει το κύμα των εξώσεων των υπερχρεωμένων κατοίκων της ισπανικής πόλης που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

«Βιώνουμε με συγκίνηση… το γεγονός ότι έπειτα από 25 χρόνια διακυβέρνησης της πόλης από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής» δήλωσε η ίδια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου κατά την οποία ανακοινώθηκε η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της πολιτικής πλατφόρμας Ahora Madrid (Μαδρίτη Τώρα) και του Σοσιαλιστικού Κόμματος σχετικά με το διορισμό της στο δημαρχιακό θώκο.

Η Μανουέλα Καρμένα επισήμανε ότι οι πρώτες της αποφάσεις σχετίζονται με τα παιδιά πολλά εκ των οποίων στερούνται ακόμα και βασικά προϊόντα διατροφής σε αυτήν την πόλη των τριών εκατομμυρίων κατοίκων όπου το 16% του πληθυσμού είναι άνεργοι.

Τα σχολεία και τα κολέγια θα κλείσουν για το καλοκαίρι στη Μαδρίτη στα μέσα Ιουλίου και η Καρμένα προσδοκά ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν γεύματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Τα σχολεία κλείνουν και εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμάζουμε τις μερίδες που θα διανεμηθούν σε όλα τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 13 ετών, πρωινά και δείπνα, σε όλους όσοι τα έχουν ανάγκη. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό» τόνισε η ίδια.

Η πρώην δικαστίνα διευκρίνισε ότι θα λάβει σύντομα μέτρα με στόχο να ανακόψει το κύμα των εξώσεων πολιτών που βρίσκονται σε δεινή οικονομικά θέση.