Έξι Υεμενίτες, οι οποίοι κρατούνται εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο, μεταφέρθηκαν στο Ομάν για επανεγκατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία που προωθεί ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων αυτών.

Η μεταφορά των κρατουμένων πραγματοποιείται μόλις μία εβδομάδα μετά τη δήλωση του υπουργού Άμυνας Ας Κάρτερ ότι συνεργάζεται με τον Λευκό Οίκο για να προετοιμάσουν πρόταση για κατάθεση στο Κογκρέσο με στόχο το κλείσιμο της φυλακής αυτής στην αμερικανική ναυτική βάση στην Κούβα, η οποία έχει δεχτεί τις έντονες επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας καθώς στους περισσότερους κρατούμενους δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και δεν έχει προηγηθεί δίκη.

Παρότι ο Ομπάμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει εμπόδια από τους βουλευτές για την επίτευξη του στόχου του να αδειάσει τη φυλακή, με την τελευταία αυτή μεταφορά κρατουμένων ο πληθυσμός της φυλακής μειώθηκε στους 116--μικρότερος από το ήμισυ του αριθμού των κρατουμένων που βρίσκονταν εκεί όταν ανέλαβε την προεδρία το 2009.