Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανταποκρίθηκε χθες το βράδυ στο σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει η Σόνια Μπάουμστιν, ενώ βρισκόταν ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών, και η 30χρονη Αμερικανίδα, η οποία προσπαθούσε να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας μόνη της, περισυνελέγη και είναι τώρα σώα και αβλαβής, ανακοίνωσε σήμερα η ακτοφυλακή.

Η 30χρονη είχε αναχωρήσει από το Τσόσι στην Ιαπωνία στις 7 Ιουνίου με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ με μια λέμβο κωπηλασίας με το όνειρο να γίνει η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας μόνη της.

Ωστόσο γύρω στις 02:20 τοπική ώρα το Σάββατο (08:20 ώρα Ελλάδος), η νεαρή γυναίκα εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε ένα φορτηγό πλοίο που περνούσε σε κοντινή απόσταση από τη λέμβο της λόγω μιας επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Η λέμβος της εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων ανοιχτά της πόλης Ιουάκι, στην ακτή του Ειρηνικού, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

"Περισυνελέγη από ένα περιπολικό σκάφος της ακτοφυλακής γύρω στις 20:55 τοπική ώρα (του Σαββάτου). Είναι σώα και αβλαβής", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απόσταση που ήθελε να καλύψει κωπηλατώντας μόνη της είναι μεγαλύτερη από 8.000 χιλιόμετρα.