Τέσσερις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Τουρκία έπειτα από σχετική εντολή κυβερνήτη μίας επαρχίας, διότι τόλμησαν να ρωτήσουν για το ενδεχόμενο παρουσίας μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη της χώρας. 

Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Χασάν Ακμπάς της τουρκικής εφημερίδας Evrensel,  Πινάρ Ογκούντς της εφημερίδας Cumhuriyet, Εζλέμ Τοπτσού της γερμανικής Die Zeit και Ντενίζ Γιουτζέλ της επίσης Die Welt.

Οι τέσσερις λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στο μεθοριακό φυλάκιο του Ακτσάκαλε για να καλύψουν τη μάχη στο Ταλ Αμπιάντ και την έξοδο των προσφύγων προς την Τουρκία. Εκεί συνάντησαν τον Ιζετίν Κιουτσούκ, τον κυβερνήτη της επαρχίας Σανλιούρφα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν μαζί του, δύο από τους δημοσιογράφους προκάλεσαν την οργή του Κιουτσούκ όταν του ζήτησαν να σχολιάσει την ανησυχία που εκφράζουν ορισμένοι κάτοικοι του Ακτσάκαλε για την ενδεχόμενη παρουσία τζιχαντιστών στην πόλη τους.

«Τέλος!» φώναξε ο κυβερνήτης, δίνοντας την εντολή στους αστυνομικούς που τον συνόδευαν να «μαζέψουν» τους δημοσιογράφους.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος που ρωτήθηκε για το επεισόδιο από το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε το γεγονός διευκρινίζοντας όμως ότι οι τέσσερις δημοσιογράφοι δεν συνελήφθησαν, απλώς προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων.