Ο Καναδός τραγουδιστής και συνθέτης Νιλ Γιάνγκ κατηγόρησε χθες τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο και υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2016, Ντόναλντ Τραμπ, ότι χρησιμοποίησε την μουσική του χωρίς να έχει λάβει την άδειά του. 

Χθες το πρωί, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησε στον ουρανοξύστη Τραμπ Τάουερ στη Νέα Υόρκη για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ο Τραμπ εμφανίστηκε υπό τους ήχους του Rockin' In The Free World, που είναι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Καναδού μουσικού. 

Μερικές ώρες αργότερα, ο Νιλ Γιάνγκ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε ότι "ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε άδεια να χρησιμοποιήσει το 'Rockin' In The Free World' για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του (για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων) για τις προεδρικές" του 2016 στις ΗΠΑ. 

"Ο Νιλ Γιάνγκ, ο οποίος είναι Καναδός πολίτης, υποστηρίζει τον Μπέρνι Σάντερς για την προεδρία των ΗΠΑ", προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή του Καναδού τραγουδοποιού. 

Ο Γερουσιαστής Σάντερς είναι ένας από τους αντιπάλους της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Διακρίνεται για τις πρooδευτικές του θέσεις και την απήχησή του στις λαϊκές τάξεις.

Ο μεγιστάνας του κατασκευαστικού τομέα είναι Ρεπουμπλικάνος και έχει υποστηρίξει Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για την προεδρία στο παρελθόν. Διακρίνεται για την αγάπη του στη χλιδή και την απήχησή του στο τηλεοπτικό κοινό.

Σημειώνεται ότι το τραγούδι "Rockin' In The Free World" κυκλοφόρησε το 1989 ασκώντας σκληρή κριτική στο πρόεδρο Μπους και στους Ρεπουμπλικάνους και κατηγορώντας τους ότι αδιαφορούσαν για τους φτωχούς.