Πρόστιμο 30.000 δολαρίων θα πληρώσει ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς για… κοπριά αλόγων. Σήμερα αναμένεται να εγκριθεί μια εξώδικη συμφωνία από έναν ειδικό εισαγγελέα στη νότια Φλόριντα. 

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Μπιλ Γκέιτς θα τύχει την συνήθη έκπτωση 80% που παρέχει το χωριό, ακολουθώντας τους κανόνες που επικρατούν στο εύπορο χωριό Ουέλινγκτον. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κοτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, το 2013 αγόρασε ένα ακίνητο συνολικής αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του καταπιστεύματος Mallet Hill σε αυτή τη γνωστή ιππική κοινότητα όπου και στεγάζεται ο Διεθνής τους Σύλλογος Πόλο. Τον Ιανούαριο του 2014 όμως, ανακοινώθηκε στους ιδιοκτήτες μια συμμόρφωση των κανονισμών διότι είχε τοποθετηθεί ένας παλιός κάδος κοπριάς κοντά σε κανάλι με τρεχούμενο νερό, ενώ τοποθετήθηκε ένας νέος κάδος χωρίς να υπάρξει άδεια για να αντικατασταθεί ο πρώτος. 

Ο Κοτς είπε ότι την περίοδο του χειμώνα το χωριό έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 12.000 άλογα, και με τους 100.000 τόνους κοπριάς που μαζεύονται κάθε χρόνο η κοινότητα αναγκάζεται να τηρεί πολύ αυστηρούς κανονισμούς για τη σωστή διαχείριση της κοπριάς με σκοπό να προστατευτεί το γειτονικό εθνικό πάρκο και άλλες υδάτινες πηγές. 

Ωστόσο, όταν στάλθηκε στη διεύθυνση που αναγραφόταν στο συμβόλαιο η ανακοίνωση προς συμμόρφωση των κανονισμών της κοινότητας, δεν υπήρξε απάντηση από τους διαχειριστές, καθώς η ανακοίνωση δεν έφτασε στα χέρια κανενός. Οι ποινές άρχισαν να συσσωρεύοναι από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι που έφτασαν το ποσό των 147.000 δολαρίων. Στο τέλος του 2014, όταν ένας δημοσιογράφος συνέδεσε το ακίνητο με τον Γκέιτς, οι διαχειρηστές του καταπιστεύματος απάντησαν στην ανακοίνωση προς συμμόρφωση του κανονισμού αφού είχε γίνει προηγουμένως θέμα στα μέσα ενημέρωσης.  

Ο Κοτς απάντησε πως είναι συνηθισμένη η έγκριση αυτού του είδους  εξώδικαστικών συμφωνιών από ερισαγγελέα, ενώ προσέθεσε ο ίδιος πως δεν του φαινόταν πιθανό να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στη δίκη ο Μπιλ Γκέιτς.